{ "title": "Isırgan Otu Çorbası", "image": "https://www.isirganotu.gen.tr/images/isirgan-otu-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 00:46:14", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Isırgan Otu Çorbası, Hemen hemen her hastalığa şifa kaynağı olan ısırgan otu lezzet bakımından da ıspanağı aratmayacak niteliktedir ve birçok Manav ve tezgâhlarda rahatlıkla bulabileceğiniz mucizevi bir bitkidir. Kan temizleyici özelliği başta olmak üzere, kan yapan bir bitki olan ısırgan otu aynı zamanda idrar yolları hastalıkları ve iltihapları, soğuk algınlığı, cilt hastalıkları, öksürük ve böbrek taşı gibi birçok rahatsızlığa iyi gelir. Peki bu şifa kaynağı olan bitkinin çorbasını hiç denediniz mi? Birçok ilacın içinde bulunan ısırgan otunun çorbası, yalnızca lezzetli bir yemek değil aynı zamanda evde hazırlayabileceğiniz bir ilaç. Sağlığa saymakla bitmeyecek kadar faydası olan ısırgan otu çorbasını farklı çorba tarifleri arayanlar ve hem sağlığa yararlı hem de lezzetli yemekler tüketmek isteyenler için paylaştım. Benim tadına hayran kaldığım bu lezzetli çorba tarifini sizin de beğeneceğinizden eminim.

Isırgan otu çorbası malzemeler
Isırgan otu çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle elinize bir eldiven geçirdikten sonra ısırgan otunu iyice ayıklayıp bol su ile yıkayarak bir süzgecin üzerine alıp süzülmeye bırakın. Daha sonra soğan ve sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra rendenin iri kısmından rendeleyin. Bir çorba tenceresinin içerisinde tereyağını erittikten sonra rendelediğiniz soğan ve sarımsağı tereyağında yaklaşık beş dakika kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken bu arada suyu süzülen ısırganları ince ince kayın ve kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ardından tencerenin içine unu ilave edip karıştırın ve et suyunu, tuzu, naneyi ve yıkanmış pirinci de ilave edip karıştırdıktan sonra son olarak çorbanızın suyunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Çorbanız kaynamaya başladığında tencerenin altını kısık ateşe alın ve pirinçler yumuşayıp pişene kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Ardından çorbanızın sütünü de ilave edip karıştırdıktan sonra bu şekilde bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Pişen çorbanızı sıcak haliyle blenderden geçirip tel süzgeç ile süzdükten sonra sıcak olarak servis yapın. Bu şifalı çorbayı dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyerek, kızarmış ekmek eşliğinde sunum yapabilirsiniz. Afiyetle yemeğiniz dileğiyle.
" } ] }