{ "title": "Isırgan Otu Kavurması", "image": "https://www.isirganotu.gen.tr/images/isirgan-otu-kavurmasi.JPG", "date": "18.01.2024 23:57:04", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Isırgan Otu Kavurması, Isırgan otu neredeyse her bölgede bulunan, kimi yerlerde kendiliğinden büyüyen ve kimi yerler de ise ekilerek elde edilen yeşil yapraklı bir bitki türüdür. İlkbahar ve yaz ayların da toplanır ve hasat edilir. Isırgan denmesini sebebi ise ısırmaktan gelir. Çünkü ısırganın yaprağı dikenlidir, el değdiği zaman yakar ve çok kaşındırır. Aslın da bu ısırganın dikenin böyle batmasının bile sağlık açısından çok önemlidir.

Isırgan otu vücut sağlığı için çok faydalıdır. Her türlü hastalıkta kullanılır, kanseri bile önlediği bilinmektedir. Saç dökülmelerinde de fayda sağlar.

Ayrıca ısırganın yemeği de yapılmaktadır. Ben ot yemeklerini çok sever ve yaparım. Isırgan da bunlardan biri, kendine has çok güzel bir lezzeti ve kokusu oluyor. İnsan yedikçe yemek istiyor. Üstelik sağlık açısından da oldukça faydalı olduğu için yenmesinde hiçbir sakınca yoktur. Siz yine de yerken aşırıya fazla kaçmayın her şey de olduğu gibi bununda fazlası zararlı olabilir.

Şimdi bu güzel lezzeti yapmaya başlayalım.

Isırgan otu kavurması İçin Malzemeleri
Isırgan Otu Kavurması Nasıl Yapılır?

Almış olduğumuz ısırganları temizleyelim. Isırganı temizlemesi biraz zordur. Çünkü elimize battığı için canımızı yakar. Bunun için ısırganı temizler iken elimize eldiven takım öyle temizleyebiliriz. Isırganı temizler iken yapraklarını alıp, saplarını atın. Sonra da bol su ile yıkayalım. Isırganları sudan alıp kuruması için süzelim. Sonra soğanın kabuğunu soyup yemeklik olarak doğrayalım. Sonra zeytinyağını bir tencereye alıp, üzerine soğanları alalım ve ocağa koyalım. Soğanı kavurmaya başlayalım. Soğan kavrulduktan sonra ısırgan otunu koyalım ve orta ateşte pişirelim. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Sonra da tuzunu atıp biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alalım. Sıcak iken servis yapalım.
" } ] }