{ "title": "Isırgan Otu Tohumu", "image": "https://www.isirganotu.gen.tr/images/isirgan-otu-tohumu.jpg", "date": "21.01.2024 07:09:55", "author": "ismet karaevli", "article": [ { "article": "Isırgan Otu Tohumu, Asırlardır kanser önleyici olarak bilinen ısırgan otu tohumu, tüm şifalı sayılabilecek otlardan daha güçlü yapıya sahiptir. Kanı temizler, şekeri düzenler, artırır ve filtre eder bu sayede tüm dolaşım sistemi düzene girer. Kandaki iltihap, mikrobu kırar ağır kan kaybında yüksek fayda sağlar. Karaciğer, akciğer ve safra hastalıklarına iyi gelir. Alerjik rahatsızlıklar, egzama ve sivilceleri geçirmede de oldukça iyidir.

Demir eksikliği tedavisinde oldukça iyidir, prostat büyümesini önler. İdrar yolu ve böbrek taşı problemler için yarar sağlar. Tıkalı buruna, saman nezlesine ve sulanmış gözlere iyi gelir. Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir. Sebebi belli olmayan baş ağrıları, bitkinlik hissi ve tüm alerjik hastalıklara karşı koruyucudur. Temiz, kaliteli ve bilen kişiler tarafından ayıklanmış ısırgan otu tohumu olması etkisini ve kalitesini artırır.

Bahar gelirken ve sonbahar bitene kadar toplanabilir. Kuru, gölgede ve hava alan yerde incecik serilerek kurutulabilir. Kökler de sonbaharda toplanıp temizlendikten sonra kurumaya bırakılır. Kuru ve nemsiz bir yerde saklanması gerekir.

Isırgan Otu Tohumu Faydaları Nelerdir?
Kanser; ısırgan otu tohumları kanser hastaları için umut ışığı olmuştur. Isırgan otu tohumu, kekik ve oğul otu karıştırılıp balla tatlandırılarak yenildiğinde her derde deva olduğu bilinir. Aynı zamanda ısırgan otu tohumu, şalgam tohumu ve polenle karıştırılıp macun yapılıp yenilir ise erken teşhis ile tedavide kansere çare olarak gösterilir. Geç kalınmış olsa bile vücut direncini artırır.

Isırgan Otu Tohumu Kullanım Şekli

Mutlaka öğütülerek tüketilmelidir. Günde 2 kere bir tatlı kaşığı öğütülmüş ısırgan otu tohumu bal, pekmez, yoğurt veya benzeri yiyeceklerle karıştırılarak tüketilebilir.
" } ] }