{ "title": "Isırgan Otu Yemeği", "image": "https://www.isirganotu.gen.tr/images/isirgan-otu-yemegi.gif", "date": "19.01.2024 09:55:18", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Isırgan otu yemeği, sağlık açısından faydalı olduğu gibi lezzet bakımından da ıspanağı aratmayacak niteliktedir. Isırgan otu yemeği çoğunlukla köy ve kasabalarda daha çok yapılmaktadır. Nedeni ise ısırgan otunun o bölgelerde yabani olarak yetişmesi ve temin edilmesinin kolay olasıdır. Fakat artık günümüzde manav ve pazarlarda bile rahatlıkla ulaşabileceğimiz ısırgan otunun sayamayacağımız kadar faydası vardır. Biraz temizleme hususunda zorluk çekebilirsiniz. Eğer kendiniz toplamayı düşünüyorsanız ısırgan otuna çıplak el ile temas etmeyiniz. Aksi halde kaşınmanıza ve ellerinizin tahriş olmasına yol açar.

Isırgan Otu Yemeği Malzemeleri
Isırgan Otu Yemeği Nasıl Yapılır?

Isırgan otu yemeğini hazırlamak için öncelikle ısırganları yıkayıp temizleyin. Ardından doğrayıp bir kevgirin içerisine alın diğer taraftan kuru soğanı yemekli şekilde doğramaya geçin. Doğranmış olan kuru soğanları bir tabağın içerisine alın ve yemeği pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alın. Ocağın altını kısık ateşte açın ve içerisine sıvı yağ ile tereyağını alıp eritin. Doğranmış olan soğanları, yeşil ve kırmızı biberi ince doğrayıp ekleyin tencereye alın ve yumuşayana dek kavurun.

Daha sonra tencereye bir yemek kaşığı domates salçayı ekleyin ve karıştırın. Salçanın kokusu çıkınca tencereye, haşlanmış nohudu, mercimeği ve bulguru, ısırgan otunu ekleyin Isırgan otunun üzerine tuz ve karabiber serpiştirip tencerenin kapağını kapatın. Pişmeye yakın 4- 5 diş sarımsağı ezip ilave edin.

Bulgur yumuşayınca ocağın altını kapatın ve servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Arzuya göre 2 yemek kaşığı nar ekşisi ilave edebilirsiniz.

Arzu ederseniz ısırgan otu yemeğinin yanına yoğurt ilave edip sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }