Isırgan otlu peynirli börek nasıl yapılır?

Doğanın bahar armağanı ısırgan otu ile hazırlanan bu nefis börek, geleneksel lezzetleri modern mutfaklarla buluşturuyor. Taze ısırganın hafif acımsı tadı ile beyaz peynirin tuzlu dokusu, incecik açılmış hamurda mükemmel bir uyum yakalıyor.

28 Ekim 2025

Isırgan Otlu Peynirli Börek Tarifi


Malzemeler:


  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gram taze ısırgan otu
  • 300 gram beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Çörek otu ve susam (üzeri için)

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması:

  • Unu derin bir kaba eleyin, ortasını havuz şeklinde açın
  • Ilık su, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun
  • Hamuru 15-20 dakika dinlenmeye bırakın

2. İç Malzeme Hazırlığı:

  • Isırgan otlarını bol suyla yıkayıp süzün
  • İnce ince doğrayın veya rondodan çekin
  • Beyaz peyniri ufalayın
  • Isırgan otu, peynir ve zeytinyağını karıştırın

3. Böreğin Şekillendirilmesi:

  • Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün
  • Her parçayı merdane ile incecik açın
  • Açılan her yufkaya iç malzemeden eşit miktarda yayın
  • Sigara böreği şeklinde veya istediğiniz şekilde sarın

4. Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtın
  • Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün
  • Çörek otu ve susam serpin
  • Altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Isırgan otunu eldivenle toplayın ve işleyin
  • Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin
  • Börekleri sıcakken tüketmek daha lezzetli olur
  • İsteğe bağlı olarak iç malzemeye maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Isırgan Otu Tarihi
Isırgan Otu Tarihi
Güncel
Isırgan Otu Adet Söktürürmü?
Isırgan Otu Adet Söktürürmü?