Isırgan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Isırgan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan Çorbası

Isırgan çorbası, sebze çorbaları arasında en şifalı olanlarından biridir. Son yıllarda değeri katlanarak artan ısırgan otunun çorbası da oldukça faydalıdır. Kanser tedavisinde bile önerilmekte olan ısırgan otunun, çeşitli yemekleri yapılmaktadır. Böreği de yapılan bu mucizevi ot, kırsal bölgelerde yetişmektedir. Hazırlık aşaması dikkat isteyen bu otun bulunması genellikle kolaydır. Her bölgede bulunan ısırgan otu, tarla kenarlarında ve sulak bölgelerde daha fazla görülmektedir. Haftada en az bir kez tüketilmesi sağlık açısından çok faydalı olacaktır. Yöresel pazarlarda sıkça görülebilir ve süpermarketlerin sebze bölümünde de bulunması mümkündür. Bulunduğu mevsimde buzdolabının dondurucu kısmında stoklanması mümkündür. Isırgan otunun toplanması zahmetlidir çünkü kendine has bir savunma mekanizmasına sahiptir. Eldiven veya poşet yardımı ile toplanmalıdır, aksi takdirde çok can yakan bir dokunuşa sahiptir. Bu şifalı çorbanın yapılışı, toplanması kadar zahmetli değildir. Her yaşta insanın tüketmesi gereken bir ot çorbasıdır.

Isırgan Çorbası Malzemeleri
  • 500 gram ısırgan otu
  • 7 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam yeşil nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Isırgan Çorbası Nasıl Yapılır?

Isırgan otunun diğer otlardan farklı olarak yıkanması gerekmektedir. Mutfak eldiveni takarak ısırganları saplarından ayırıp derin bir yıkama kabının içerisine alalım ve üzerine bir çay bardağı sirke ve su ilave edelim. Suyun içerisinde en az 30 dakika bekletmeliyiz. İyice arınmış olan ısırganları haşlanmaları için tencereye koyup üzerine su ilave edelim. Harlı ateşte yumuşayana kadar haşladığımız ısırganları bulunduğu sudan çıkaralım. Isırganların haşlama suyundan bir su bardağı kadarını ayıralım ve gerisini dökelim. Derin bir kâsenin içerisine ısırganları ve ayırmış olduğumuz suyunu koyalım. Isırganları bir karıştırıcı yardımı ile püre yapalım.

Yapışmaz bir tencerenin içerisine püre haline getirdiğimiz ısırganı koyalım. Tencerenin içerisine su ilave edip ocağa koyalım. Tencerede bulunan karışımın içerisine mısır ununu ilave edip karıştırmaya başlayalım. Kaynamaya başladığında tencerenin içerisine tereyağını ve tuzu ilave edip kaynama işlemini sürdürelim. Bu esnada çorbanın istenilenden daha da iyi olması için ocağı en düşük ayara getirelim ve sürekli karıştıralım. Kaynayan çorbanın içerisine ince bir şekilde doğranmış olan yeşil naneyi ilave edip pişirmeye devam edelim. Çorbanın pişmesine yakın bir sürede sarımsakları bir havanda iyice ezelim ve kaynamakta olan çorbaya ilave edelim. Çorbanın son malzemeleri olan tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip pişirme işlemini sonlandıralım. Şifa dolu ısırgan çorbası servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ahmet Maranki Isırgan Otu

Ahmet Maranki Isırgan Otu

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Isırgan Otu Tarihi

Isırgan Otu Tarihi

Isırgan Çayının Faydaları Nelerdir?

Isırgan Çayının Faydaları Nelerdir?

Isırgan Otu Çayı

Isırgan Otu Çayı

Isırgan Otunun Saça Faydaları Nelerdir?

Isırgan Otunun Saça Faydaları Nelerdir?

Isırgan Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Isırgan Tohumunun Faydaları Nelerdir?