Enginar Yaprağı
2009'da İngiltere'de yapılan bir çalışmada; enginar yaprağı ekstresinin hastalıklarla mücadele ettiği ve ömrü uzattığı tespit edildi. Kuarsetin, gallik asit ve sinarin gibi antioksidanlar içeren enginar; kanser, kalp hastalığı, karaciğer bozukluğu, yüksek kolesterol ve şeker hastalığı gibi birçok hastalığın riskini azaltır. 2004 yılında Amerikan Tarım Bakanlığı'nın yaptığı bir çalışmada; enginarın antioksidan içeren bitkiler arasında en çok tüketilen dördüncü bitki olduğu ortaya çıktı. Enginar ve yaprağı; kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıklarına karşı korur. 12 hafta boyunca günlük 1.280 mg. enginar yaprağı özü verilen 75 hastayla yapılan bir çalışmada; hastaların kolesterolünde yüzde 4.2 oranında azalma kaydedildiği görüldü. Enginarda yüksek miktarda bulunan sinarin maddesi; sadece kolesterolün düşürülmesine değil, sindirim sistemine de katkıda bulunur. Sinarin; safra üretimini uyarmak için kullanılırken, yağların sindirilmesini de sağlar. Yapılan çalışmalar; enginar ya
Soruyu soran : İşve / 28 Mayıs 2024 Salı
1 Cevap yazıldı