Isırgan otu ve ıspanak kavurması nasıl yapılır?

Doğanın bahşettiği vitamin deposu ısırgan otu ile ıspanağın lezzet buluşması, hem besleyici hem de pratik bir sebze yemeği sunuyor. Eldivenle dokunulması gereken ısırgan otunun karakteristiği, pişirme sırasında tamamen kaybolurken ortaya çıkan nefis kıvam ve aroma sofralara sağlık katıyor.

28 Ekim 2025

Isırgan Otu ve Ispanak Kavurması Tarifi


Malzemeler:


  • 1 demet taze ısırgan otu (yaklaşık 300-400 gram)
  • 1 demet ıspanak (yaklaşık 300 gram)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber
  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı su

Hazırlık Aşamaları:


  • Isırgan otunu eldiven giyerek temizleyin, saplarını ayırın ve bol suda yıkayın.
  • Ispanakları ayıklayıp bol suda yıkayın ve süzün.
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları iri çentikler halinde kesin.

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Isırgan otunu ve ıspanağı tavaya ekleyin, suyunu ilave edip kapağını kapatarak 5-7 dakika orta ateşte pişirin.
  • Sebzeler suyunu çekip yumuşayınca tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Limon suyunu gezdirip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.
  • Yanında pilav veya bulgur pilavı ile de tüketebilirsiniz.

Notlar:

  • Isırgan otunu elle temas etmeden işlem yapın, eldiven kullanın.
  • Taze ısırgan otu bulamazsanız, dondurulmuş olarak da kullanabilirsiniz.
  • Pişirme süresi sebzelerin tazeliğine göre değişebilir, kontrol ederek pişirin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Isırgan Otu Tarihi
Isırgan Otu Tarihi
Güncel
Isırgan Otu Adet Söktürürmü?
Isırgan Otu Adet Söktürürmü?