Ispanak ısırgan kavurması nasıl yapılır?

Taze ıspanak ve doğadan toplanmış ısırgan otunun lezzet buluşmasıyla hazırlanan bu kavurma, hem besleyici hem de pratik bir sebze yemeği sunuyor. Geleneksel tekniklerle hazırlanan tarif, sağlıklı bir öğün için ideal seçenek olarak sofralarda yerini alıyor.

28 Ekim 2025

Ispanak ve Isırgan Kavurması Tarifi


Malzemeler:


  • 1 demet ıspanak (yaklaşık 500 gram)
  • 1 avuç taze ısırgan otu (eldivenle toplanmış)
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 limonun suyu

Hazırlık Aşamaları:


  • Isırgan otunu eldivenle tutarak ayıklayın, bol suda yıkayın ve süzgece alın
  • Ispanağı ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Sarımsakları ince dilimleyin

Yapılışı:

  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın
  • Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Isırgan otunu ekleyip 3-4 dakika kavurmaya devam edin
  • Ispanakları ilave edip yapraklar diriliğini kaybedene kadar karıştırarak pişirin
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın
  • Ocaktan almadan önce limon suyunu gezdirin

Püf Noktaları:

  • Isırgan otunu elleri yakmamak için mutlaka eldivenle işleyin
  • Ispanakları çok fazla pişirmeyin, diri kalmalı
  • Limon suyunu en son ekleyerek vitamin kaybını önleyin
  • İsterseniz üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak pilav yanında
  • Yanına yoğurt ve sarmısaklı cacık ile
  • Üzerine zeytinyağı gezdirerek

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Isırgan Otu Tarihi
Isırgan Otu Tarihi
Güncel
Isırgan Otu Adet Söktürürmü?
Isırgan Otu Adet Söktürürmü?